سلام به همه دوستان عزیز
من دانشجوی متالورژی صنعتی هستم و فکر کردم خالی از لطف نیست اگر اطلاعاتی رو درمورد این رشته در اختیار شما عزیزان قرار بدم.
مهندسی مواد
رشته مهندسی مواد در مقطع کارشناسی دارای دو شاخه متالورژی و سرامیک است.
شاخه متالورژی:
تصور کنید که در حال رانندگی در یکی از بزرگراهها هستید که ناگهان کامیونی با خودروی شما برخورد می کند و خسارت سنگینی بر آن وارد می سازد. چنین برخوردی در حال حاضر علاوه بر صرف هزینه ای قابل توجه و نیاز به زمانی نسبتاًطولانی برای تعمیر، از ارزش خودروی شما خواهد کاست اما اگر بدنه ی خودرو به طور کامل از جنس آلیاژ Tini ساخته شده باشد، حداقل برای صافکاری مشکلی نخواهید داشت چون کافی است که بدنه خودرو را تا حد معینی حرارت بدهید تا بدنه تصادفی به سرعت تغییر شکل یابد و شکل اولیه خود را پیدا کند.
البته در حال حاضر این یک خیال پردازی علمی است، اما با پیشرفت روز افزون علم متالورژی به زودی موانع تکنولوژیکی در راه تولید و کاربرد این آلیاژها برطرف می شود و مقدار زیادی از این مواد در راه شکل های گوناگون تولید خواهد شد.
متالورژی به عنوان یک علم، دانش نسبتاً جوانی است که تنها 100 سال از عمر آن می گذرد و با کشف روش های جدید استخراج و تصفیه فلزات، شناسایی مشخصات ساختاری و فیزیکی مواد، فنون جدید شکل دادن و تولید فلزات متولد شده است.
علمی که به دو بخش کلی متالورژی صنعتی و استخراجی تقسیم می شود که البته هر دو بخش مذکور در دانشگاه های کشور ما نیز به عنوان دو گرایش از رشته مهندس مواد شاخه متالورژی ارائه می گردد.
گرایش متالورژی صنعتی:
متالورژی صنعتی عبارت است از روش های مختلف تولید مصنوعات فلزی که مهمترین این روش ها متالورژی پودری، شکل دادن، جوشکاری و ماشین کاری است. همچنین در متالورژی صنعتی خواص و مشخصات فیزیکی، ساختاری و مکانیکی مواد بررسی می شود.
دروس تخصصی گرایش متالورژی صنعتی:
ریخته گری، انجماد فلزات، شکل دادن فلزات، خواص مکانیکی مواد، متالورژی جوشکاری، متالورژی پودر، روش های نوین آنالیز مواد، خوردگی و اکسیداسیون، عملیات حرارتی، استخراج فلزات، انتقال مطالب علمی و فنی.
توانایی های لازم:
در مهندسی مواد، دو علم شیمی و فیزیک اهمیت ویژه ای پیدا می کنند. چرا که بررسی خواص بدون آشنایی با این دو علم امکان پذیر نیست.
دانشجوی این رشته علاوه بر شیمی و فیزیک، باید از دانش ریاضی اطلاعات کافی داشته و قدرت تجزیه و تحلیل خوبی داشته باشد. برای مثال با وجود آنکه یک مهندس متالورژی نباید به فکر پشت میز نشینی بوده و باید آمادگی کار در شرایط سخت را داشته باشد، اما بدون شک مهندس متالورژی بیش از توان جسمانی خوب نیاز به ذهنی خلاق و کنجکاو دارد.
آشنایی با زبان انگلیسی نیز از ضرورت هاست.
موقعیت شغلی در ایران:
فارغ التحصیلان متالورژی صنعتی می توانند در صنعت نفت و پتروشیمی و در مراکزی که با تولید قطعات فلزی سر و کار دارند مانند صنایع ریخته گری، صنایع متالورژی پودر، صنایع فولاد سازی، صنایع دفاع، هواپیما سازی، کشتی سازی، تراکتور سازی، خودرو سازی و ساخت قطعات مختلف وسایل خانگی از جمله یخچال، کولر، ماشین لباسشویی، تلویزیون و ضبط صوت فعالیت نمایند.
ممنون از توجه تون
اگر شما هم دانشجو هستید میتونید اطلاعات رشته تون رو در این وبلاگ بذارید.
در پناه حق
کارت خیلی خوبه
____*#######*
___*##########*
__*##############
__################
_##################_________*####*
__##################_____*##########
__##################___*#############
___#################*_###############
____#################################
_____################################
_______#############################
________###########################
__________### #####################
___________*#####################
____________*### به من هم سر بزن######
_____________*################
_______________#############
________________##########
________________*########
_________________######
__________________####
__________________###